על בגדי ים וקיימות

על בגדי ים וקיימות

WE CARE

SUSTAINABILITY

 

המחיר האמיתי של בגדי ים זולים

בעוד שהמודעות לצרכנות הוגנת, איטית ואורגנית בתחום המזון הולכת וגדלה, המודעות לסחר הוגן באופנה עדיין נמוכה משמעותית. אתרים סינים פופולריים כמו אליאקספרס, שיין ו-TEMU אולי נראים כמו מציאה משתלמת, אבל הם מבוססים על ייצור המוני בתנאי עבודה קשים, לעיתים קרובות תוך ניצול עובדים ושכר זעום. כאשר אנו רוכשות בגדי ים במחירים נמוכים להפליא, אנחנו למעשה תומכות בעבדות מודרנית, וקונות אופנה זולה עם מחיר גבוה של פגיעה חברתית וסביבתית.

בשנים האחרונות, בזכות עלייה במודעות לנזקי תעשיית האופנה ולאירועים כמו קריסת מפעל ראנה פלאזה בבנגלדש, הולכת ונבנית קהילה עולמית של צרכניות שאכפת להן מהאנשים שמייצרים את בגדי הים שלהן. מדובר בתנועה שבוחרת לשים דגש על ערך הבגדים איכות, ייצור אתי ותנאים ידידותיים לסביבה – במקום טרנדים זמניים, שמובילים לצריכת יתר ולפגיעה חמורה בכדור הארץ ובאנשים שמייצרים את הבגדים.

בגדי ים שיוצרו על ידי נשים – עבור נשים

מותגים מובילים באופנה האתית מקדמים עיצוב בגדי ים על ידי נשים – ושואפים להעניק הזדמנויות כלכליות לנשים אומניות ברחבי העולם. באמצעות העסקת נשים בתנאי סחר הוגן, הם מאפשרים להן להתפרנס בכבוד, לשמר מלאכות מסורתיות כמו רקמה, מקרמה ואריגה ידנית, ולהבטיח עתיד טוב יותר לעצמן ולמשפחותיהן.

למה לבחור בבגדי ים שיוצרו בסחר הוגן?

כאשר את בוחרת בגדי ים ממותגים שפועלים בסחר הוגן, את עושה הרבה יותר מאשר לרכוש פריט אופנה – את תומכת בחברות שמכבדות נשים ומקדמת צדק חברתי, שוויון ושימור תרבותי.

 

  |  

בלוגים נוספים

קודם הבא